Egy kis szívesség kritikaMa már szinte mindennek ára van és meg is lepődünk, hogy mekkora is lehet az, így például, ha hirtelen nyoma veszik egy anyukának. De mégis mit változtathat meg Egy kis szívesség? Azért ma már az eltűnésen nem csodálkozunk, hiszen szinte minden második film felhasználja ezt, és ezzel indít, de sajnos újat, egyik sem tudott mutatni. Ezek után pedig pár ötlettel, (hogy épp most ki, kit rabolhatott el, vagy magát rabolta el megint stb.) és reménnyel foglaljuk el a helyünket a moziban. De volt értelme újra neki futni egy újabb eltűnéses témának a Holtodiglan után?

Stephanie (Anna Kendrick) egy túlpörgött anya, aki mindent megpróbál, hogy fiának a legjobb legyen. Egy amolyan minta anyuka, aki próbál segíteni többi társán is, ezért egy vlogot vezet, ahol megosztja pár trükkjét, illetve tanácsát. Ezzel ellentétben újdonsült barátnője Emily (Blake Lively) egy elég nyers, szókimondó anyuka, aki nem igazán rejtegeti, hogy imádja a martinit. A látszólagos, szinte tökéletes életével, egyik napról a másikra, egy apró szívességet kér barátnőjétől, hogy hozza el kisfiát az iskolából. Stephanie ezt nagy örömmel teszi, azonban miután már napok telnek el és Emily nem jelentkezik, kutatni kezd utána. Vajon mi történhetett Emily-vel?

Hatalmas nagy dicsérettel kezdeném, mivel végre volt valaki, aki az eltűnéses témán túl is gondolkozott. Azt, azért hozzá kell tennem, hogy egy könyv szolgált alapjául ennek a történetnek, amit valószínű, hogy a film után többen fognak keresni, de nem véletlenül. A cselekményét tekintve, zseniálisan volt elmesélve Emily eltűnéséig és azon túl is. Hiszen egyrészről egyáltalán nem mondanám, hogy unatkoztam volna bármelyik percben is, mivel mindig történt valami, másrészről maga a megjelenítés, hogy nekünk nézőknek mindig megmutatták az igazságot, mi mindig tudtuk, hogy valójában mi történt és hogy épp ki, mit hazudik róla, és még ezzel együtt sem érte el az unalom szintjét.
Egy kis szívesség kritika
Természetesen ehhez viszont kellettek a zseniális karakterek, amiket szerencsére megkaptunk, jó színészekkel együtt. Anna Kendrick és Blake Lively között nagyon jó volt az összhang és mind a ketten remekül teljesítették a saját karaktereik megformálását. Ahhoz képest viszont, hogy az elején mennyire különbözőnek tűntek, a végére annál több közös vonása volt a két főszereplőnek. Mindkettő múltjából kaptunk egy kis morzsát és ekkor derült ki, hogy semelyikük sem olyan tökéletes, mint amit a külvilágnak mutatnak, „hiszen mindenkinek van egy sötét oldala”, hangzik el a filmben is. Ezek után, viszont egyikkel sem tudtam igazán azonosulni. Nagyon nehéz a nézők figyelmét úgy fenntartani, hogy közben valójában egyik szereplővel sem tud szimpatizálni. Azonban a készítőknek mégis sikerült, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy kívülálló lennék a történetben.

Egy két forgatókönyv hiba azért itt is becsúszott, ami szerencsére még így sem tudta elrontani a filmet. Egy két kérdést, azért jó lett volna, hogy ha jobban megválaszolnak, de ezenkívül is élvezhető volt az Egy kis szívesség.

Szerencsére azzal, hogy nem csak az eltűnéssel foglalkoztak az írók, nem csúszott el ezen a történet, így film hosszúsága a megfelelő keretek között maradt. Azt az időt pedig tökéletesen osztották be, néhol egy kis humorral fűszerezve.

Összességében tehát csak ajánlani tudom az Egy kis szívesség című filmet, akár péntek esti kikapcsólódásnak, akár hétvégi barátnős filmnek egyaránt. De előre szólok, hogy ez nem a megszokott lájtos barátnős történet lesz.

Szerintem:

Hazai bemutató: 2018. szeptember 13.

Hazai forgalmazó: Freeman Film

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept