Csajok hajnalig kritikaA jó pozicionálás a siker egyik titka. A hollywoodi filmek alapvetően tizen- és kora huszonéves férfiaknak készülnek. Minden más csoport jelzővé válhat, és válik is, lásd: afro-amerikai filmek, gyerekfilmek, stb. A Csajok hajnalig című film is ilyen, konkrétan egy női film. Női rendezőtől egy nőkről szóló film, alapvetően nőknek. De ne legyünk előítéletesek, ettől még lehet jó (nekünk, férfiaknak is).  😀

Jess (Scarlett Johansson), feltörekvő politikus éppen a kampánya közepén tartja a leánybúcsúját, a koleszos barátnőivel. Tíz év persze nagy idő, és nem múlt el nyomtalanul. Már akin. Blair (Zoe Kravitz) válófélben lévő üzletasszony, Frankie (Ilana Glazer) hippi és főállású tüntető, Pippa (Kate Mckinnon) ausztrál, Alice (Jillian Bell) pedig túlpörgő tanárnő. Florida megfelelő helyszín egy ereszd-el-a-hajam jellegű csajos estéhez, így ott gyűlnek össze, hogy nem kicsit kieresszék a gőzt. Minden jól is alakul, amíg nem történik egy baleset, ami rémálommá változtatja a féktelen bulizást. De az öt barátnő feltalálja magát. Közben egy félreértés miatt Peter (Paul W. Downs), a jövőbeli férj beparázik, és akadályt nemismerve elindul kedveséhez. És akkor a nimfomániás szomszédokról még szót sem ejtettünk.

Csajok hajnalig kritikaA film alapötlete nem túl eredeti, hogy finoman fogalmazzak. A Ronda ügy az alap, amibe egy kis Hóbortos hétvége és egy kis Koszorúslányok, meg még kitudja hány film vegyül. A történet azonban csak az alapot adja a sok helyzetkomikumhoz és beszóláshoz. Sok múlt a színészeken, mennyire tudják elhitetni velünk, ez valóban megtörténhet. Szerencsére tehetségben nincs hiány, mindannyian remekül helytálltak. A poénok időzítése jól működik, a helyzetek legtöbbször önmagukban viccesek, a karakterek pedig kellően lököttek. Néha leül ugyan a cselekmény, de annyi pihenés kell is, mert máskor viszont elég tömény. Amint az sejthető volt, korhatáros a film, nem véletlenül. Ugyan meztelenség nincs benne, de már az első jelenet is egy ivóversennyel indít, és tudják még fokozni. Szerencsére időhúzás nélkül. A film 100 perces, de üresjáratnak nyoma sincs. A végére ugyan kicsit kezd szétesni, de még időben elkapják.

Igazi felnőtt szórakoztatás a Csajok hajnalig című vígjáték, valahol a jóízlés határán még innen. Plusz pont jár a jó időben előtt Marilyn Manson számért. Sikerült az sok különböző elemet egy igazán szórakoztató egyveleggé gyúrniuk, ami azért megsüvegelendő. A karakterek is elég teret kapnak, hogy többek legyenek egy kivágott kartonlapnál. Nem várhatunk művészfilmes mélységű betekintést a lelkivilágukba, de mindegyikük okkal teszi, amit tesz, és ez számunkra is világos. Még ha közben el is ejtjük a popcorn a nevetéstől. Hamisítatlan csajos-bulis film, elsősorban, de nem kizárólag a szebbik nem tagjainak.

Szerintem:

Hazai bemutató: 2017. június 15.

Forrás és fotó: InterCom

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.

I Accept