Csaló csajok
A filmcímek sokszor hasznosak lehetnek számunkra, ha egy kicsit is odafigyelünk rájuk, megkönnyítheti a választásunkat, még az előzetes megnézése előtt. Természetesen ez nem minden esetben igaz, de általában, ha mást nem is, de a műfaját biztosan ki tudjuk találni ez alapján. Ez a jelen esetben is igazodik, hiszen a Csaló csajok egy eléggé sokatmondó cím, amiből következtethetünk: valószínű, hogy vígjáték valami csajos sztorival beburkolva. De vajon ez tényleg elmondható róla?

Nem meglepő, hogy mióta Hollywood elkezdett remake-ek gyártásával foglalkozni, egyre több női variációval találjuk szembe magunkat (Szellemirtók, Ocean Eight). Hasonlóan, mint az eddigiek a Csaló csajok is beáll az ő soraikba, hiszen az 1988-as A Riviéra vadorzói Steve Martin és Micheal Caine által alakított párost formálja meg hasonlóképpen Anne Hathaway és Rebel Wilson. A nagy különbség csupán annyi, hogy most nem gazdag nőket vernek át, hanem gazdag férfiakat.Penny (Rebel Wilson) kisstílű szélhámos, aki egyik nap úgy dönt, hogy inkább még gazdagabb férfiakból szeretne pénzt kicsalni, ezért a Francia Riviérára utazik. Természetesen nem ő az egyetlen, aki ugyanezt a szakmát választotta, hiszen belebotlik Josephine-be, aki nem igazán szereti a vetélytársakat, így minden lépésével azon van, hogy elküldje innen a másik főhősnőnket. Ahogy mondani szokták: Két dudás nem fér meg egy csárdában. Miután Penny rájön, hogy Josephine már nagypályás hozzá képest, megkéri, hogy tanítsa meg a szakma fortélyaira, azonban mivel utána sem lesznek öribarik, sőt a mester inkább kihasználja tanítványát, ezért kiszemelnek egy közös célpontot. Aki előbb le tudja a (nem rég lett milliomos) fiatal Thomasról húzni az 500 ezer dollárt, az maradhat a Riviérán továbbra is. De ki fog nyerni, a magát elesett nőnek mutató Josephine vagy Penny, aki inkább megmaradt a saját bevált módszereinél?

Már lelki szemeink előtt látjuk, hogy a Csaló csajok is hasonlóan beáll az amerikai vígjátékok sorába és talán már sejtjük, hogy a következő ünnep alkalmával már ezt nézzük a tévében szórakozás gyanánt. Azért mégis kiemelném, hogy nagyra értékelem azt, hogy legalább megpróbálták nem az ismert sémára felhúzni a végét, hanem egy frappánsabb megoldás találtak ki a film befejezésre. Természetesen ettől függetlenül sem kell sok mindent várni ettől a filmtől.
Csaló csajok
Tele van poénos jelenetekkel és csak úgy úszunk a fa- és a szóviccek hátán. Ezt néha úgy éreztem, hogy egy-két helyen kicsit túltolták és már csak fogtam fejem és reménykedtem, hogy nem tesznek rá még egy lapáttal. De sajnos sokszor megtörtént, úgyhogy ez lett az egyik hátránya is a filmnek, nem érezték, hogy hol az elég, és ami az első mondatnál még vicces volt, az utolsónál már felejthető vagy idegesítő. Emiatt is történt az, hogy egy-két poén bár még megmaradt az emlékezetünkben és talán majd mesélünk róla a barátainknak/ismerőseinknek, viszont mégis sajnos a többségét inkább elfelejtenénk és nem is akarunk gondolni rá, hányszor vártuk, hogy folytatódjon a történet inkább.

A két főszereplő színésznő Anne Hathaway és Rebel Wilson jól működött együtt, tökéletesen hozták a két rivális karaktert, akik leginkább megszabadulnának már a másiktól. A két főhősnő személyisége is jól illett egymáshoz és szerencséjükre ebből sok jellemkomikum is adódott.

Tehát végül igazam lett. Egy csajos vígjátékról beszélünk, ami nem okoz akkora meglepetéseket, de azért készüljünk fel arra, hogy lehetséges, hogy a legrosszabb szóviccekkel találjuk majd szembe magunkat. Nem mondom, hogy a kedvencünk lesz, de egy csajos estébe pont belefér, vagy akár egy otthonülős úgyiselalszunkmajdavégén vígjátéknak is megfelel.

Szerintem:

Hazai bemutató: 2019. május 9.
Hazai forgalmazó: Fórum Hungary

Nézd meg a film adatlapját!
Még több vígjáték