Megjött apuci 2.
Mark Wahlberg
és Will Ferrell párosa, már az előző résznél, sőt a Pancser police-ban is remekül működött. Látszik, hogy a való életben jó barátság van a két színész közt, jól egymásra hangolódnak a szerepükben és ez abszolút érződik a filmen. A Megjött apuci! 2. című filmben a helyzet változatlan, Brad (Will Ferrell) továbbra is a karótnyelt, szabálykövető apuka, míg „apatársa” Dusty (Mark Wallberg) a macsó és laza elveket képviseli a gyereknevelésben.


Ez persze okoz még feszült pillanatokat a két apa közt, például amikor a gyerekek szülinapját külön- külön is megünneplik és az ajándékokkal újra egymásra licitálnak, de már sokkal jobban megy a közös család nevelése, mint eddig. Karácsonykor, azonban megváltozik a helyzet, együtt szeretnének ünnepelni a gyerekek. Itt viszont már nem egyeznek a vélemények, és felszínre jönnek a régi sérelmek, persze vicces dobálózás formájában vágják egymás fejéhez. Ekkor toppan be, Dusty és Brad apja Kurt (Mel Gibson) és Don (John Lithgow), akik tökéletesen megtestesítik a fiaik időskori megfelelőit. Kurt hamar átlát a szitán és megérzi a fiúk közti feszültséget, ezért elkezdi még jobban egymásnak uszítani őket. Brad és Dusty eltökéli, hogy összedolgoznak és megvalósítják együtt, a gyerekeiknek a lehető legszuperebb karácsonyt. Hogy ez mennyire sikerül, vagy éppen totális bénázásba fullad az a film végére kiderül.
Megjött apuci 2.
Sok újdonságot a trailer megnézése után, nem hoz a Megjött apuci 2. Tudjuk, hogy itt is egymás folyamatos szekálásán lesz a hangsúly, a gyerekek előtt való égetéséről fog szólni a második rész is, és ez marad a film vezérszála, ami a nagyfaterok megjelenésével sem változik, sőt csak fokozódik. Akármennyire is erőlködnek nem sikerül sem a gyerekek, sem az apák előtt bizonyítani, viszont közben a nagyapákról is kiderül, hogy ők sem voltak éppen minta szülők, így totális a családi dráma és feszültség. Ráadásul Dusty fia, kezd kamaszodni és több figyelmet igényelne, ehelyett pedig csak béna tanácsokat kap mindkét apjától.

A karakterek szintjén, nagyon jó neveket sikerült felvonultatnia a filmnek Mel Gibson feltűnése, igazán üdítő, és rengeteg szórakoztató pillanatot köszönhetünk neki, a vagány, nőcsábász szerep nagyon illik rá. Csak úgy, mint az érzelgősség Brad apjára, Donra, akit John Lithgow remekül megtestesít. A film egyik legerősebb jelenetében, a stand up estben, pedig kifejezetten csúcsra járat. Will Ferrell nem is kaphatna testhezállóbb feladatot, újra jól hozza a kétbalkezes, de gondos és szerető apukát a filmben. Míg Mark Wallberg, mintha már kicsit maga is unná a számára szintén zsáner karaktert, amit a rendszeresen megkapott előző vígjáték szerepeiben is, így ő nem sok újat tud felmutatni az erőlködő macsóságon kívül. John Cena pankrátoros feltűnése, nagyon kiszámítható, viszont, nagyon jókor hoz egy kis felpezsdülést a filmbe megjelenésével.
Megjött apuci 2.
Szórakoztató egy bizonyos szintig, hogy a négy apukával mennyire elszalad a ló, ha a bénázásról van szó, és hogy egyáltalán nem értenek a gyerekneveléshez. A film körülbelül a felétől viszont, abszolút unalomba fullad, és csak a Will Ferrellre jellemző sajátos humor menti meg. Érződik, hogy a kötelező sablonok mellett, a néhány tényleg viccesre sikerült jelenetnél, mennyire szabad kezet kaptak a szereplők és együtt ötletelt a négy apuka. Ilyen például a termosztátos jelenet vagy a musical-szerű éneklős részek. Az is csak javít az átlagon, hogy azért némi mondandót is belesűrített a kifejezetten vígjátékokra specializálódott Sean Anders. Valamint az enyhe társadalomkritikus elemek, mint például a gyerekek eltúlzott mobilozása vagy a fényűző karácsonyozás túltolása is nagyon ráfért a filmre.

Összességében egy szórakoztató és hamisítatlan karácsonyi mókában lesz része, annak aki jegyet vált a Megjött apuci 2.-re, de jóval alul marad a film a szintén idei Rossz anyák 2.-vel szemben. A csajok, hiába a gyengébbik nem képviselői, egy jóval tökösebb karácsonyt hoztak össze, mint a négy pasi együtt véve.

Szerintem:

Hazai bemutató: 2017. december 7.

Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept