Merülés a szerelembe kritika
Mostanában egyre kevesebb igényes romantikus film látható a mozikban, a Merülés a szerelembe igazi  párcsalogató, ahol a lányok végre kisírhatják barátjuk vállán a szemüket, ahogy hogy a címe is sugallja, és maga az előzetes is. Így minden szerelmespárnak és romantikus film rajongónak meg van a kötelező hétvégi programja.A történetben Danielle Flinders (Alicia Vikander) és James Moore (James McAvoy) egy óceánparti szállóban egymásba szeret, ám hiába van közöspont munkájukban, el kell válniuk egy hónapra. Danielle munkatársaival az óceán mélyére készül lemerülni, James pedig vízimérnöknek adja ki magát Afrika nyugati partjánál, hogy megfigyelhesse és jelenthesse a dzsihadista harcosok terveit. Ám James és Daniella között előre nem látott események miatt megszakad a kapcsolat, mivel a férfit elfogják. Ezalatt a fiatal nő reménykedik, hogy egyszer  talán jelentkezik és elmesélhet neki mindent eddigi útjáról., viszont azzal nincs tisztában azzal, hogy James nem egy átlagos vízimérnök, így abban a tudatban őrlődik, hogy a férfi csak kihasználta őt.

A film elején fokozatosan építik fel a zsáner stílusjegyeit, igyekeznek bemutatni a karaktereket, és azok gondolkodásmódját. Még egy-egy poén is elcsattan, ami egyáltalán nem zavaró, sőt javítja a film szinvonalát. Egészen a szállónál való búcsúzásig mi is merülünk velük, majd a film felénél történik valami és csak sodródunk az árral. A kezdeteknél, az ismerkedésen át végig tartják a műfaj sajátosságait és nem túloznak el semmit, így nem lesz túlzottan nyálas, marad a kereteken belül. Sajnos a készítők nem vették figyelembe, hogy ezt fent is kell tudni tartani egy egész filmen keresztül, így a film felétől egyre vontatottabb lesz a Merülés a szerelembe. Várunk a csodára, ez azonban nem történik meg. Ahogy ők szenvednek egymás hiányától, egyre jobban szenvedünk mi nézők is, és sajnos nem az együttérzés miatt. A deus ex machina nem jön el, sőt, amit az elején szépen sikerült felépíteniük, a végére azt porig rombolják, mivel a legtöbb nézőnek nem az elején lévő szép szakasz marad meg, hanem csak a kínlódás, amiért végig vártak a csodára.

A mostanában felkapott Alicia Vikander próbálja megmenteni a filmet, James McAvoyjal együtt, de sajnos a történet első felének színvonalát ők se tudják fenntartani. De, hogy valami pozitívumot is említsek, gyönyörű tájakat mutatnak be, szintén gyönyörű aláfestő zenével. Ha másra nem is, ezekre érdemes odafigyelni.

Ezek után talán érthető, hogy nem igazán ajánlom a Merülés a szerelembe című filmet, maximum otthonra háttérzajnak, vagy elalvós filmnek tudom elképzelni. Aki viszont mégis beül rá, ne egy romantikus filmre számítson, így a zsebkendőket sem igazán kell elővenni, nyugodtan lapulhatnak a táska alján is.

Szerintem: 

Hazai bemutató: 2018. június 21.

Hazai forgalmazó: ADS Service

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept