Nyúl Péter kritika
A századfordulós Anglia kedvelt gyerekmeséje, a Beatrix Potter tollából származó Nyúl Péter elsősorban angolszász területen vált népszerűvé. Könnyen lehet, hogy a kék kabátos címszereplő nemsokára hazánkban is közkedvelt lesz. Will Gluck rendezésében mozivászonra kerültek (nem először és talán nem utoljára) az igencsak pimasz tapsifülesek kalandjai.

Az „élőszereplős és animációs-hibrid” alkotás szinte legelején kiiktatódik a nyulak ősi ellensége. Az öreg McGregorral szívinfarktus végez, így vidéki kúriája unokaöccsére marad. Thomas, a fiatalember (Domhnall Gleeson) feltűnése felkavarja az állóvizet. A tapsifülesek szeretnének minél több finomságot csenni az új tulajdonostól is, aki viszont mindent bevet ellenük. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a nyulak kvázi anyukájaként funkcionáló, mérsékelten tehetséges festőművésznő (Rose Byrne) és Thomas között szerelem szövődik. Nyúl Péter pedig féltékeny lesz. Egy féltékeny nyúlnál pedig nincs elvetemültebb teremtmény!
Nyúl Péter kritika
Bevallom őszintén, nekem nem igazán jött be a film. Szeretem, amikor az állatok természetesen viselkednek és szeretem, amikor nincs a számba rágva az erkölcsi igazság. Viszont nem szeretem, amikor az a vicc, hogy valakit megráz az áram és nem szeretem, amikor rejtve felnőtteknek való poénokat tesznek bele egy gyerekfilmbe. Egészen biztos, hogy ez az adaptáció nagyon messze van Beatrix Potter viktoriánus kori mesevilágától.

Viszont – itt van a lényeg – a két gyerekemnek nagyon tetszett. Egy-két résznél (például amikor a felbőszült McGregor kapával akarta agyonverni a kártevőket) láthatólag megijedtek, de alapvetőn nagyon sokat nevettek rajta. Oda és vissza voltak, hogy milyen cukik a nyuszik. A fiamat már a film végi erkölcsi tanulság is megfogta, a lányom viszont az angol vidéki kúriák szépségét méltatta. Tulajdonképpen én is jót szórakoztam, minden ellenérzésem dacára ki kell mondani, hogy valódi családi mozit láthattunk.

Hazai bemutató: 2018. március 15.

Hazai forgalmazó: InterCom

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept