window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-108567345-1');

Slender Man – Az ismeretlen rém kritika

Home » Slender Man – Az ismeretlen rém kritika

Slender Man – Az ismeretlen rém kritika

By |2018-11-03T13:08:54+00:002018. augusztus 26.|Categories: HorrorAddicts, Kritika|Tags: , , , , , , , |0 Comments

Slender Man - Az ismeretlen rém kritika
Azt a Setét Torony óta tudjuk, hogy ha a Sony egy olyan filmet gyárt, amit egy nem túl ismert rendező dirigál, akkor annak borítékolható a kritikai és anyagi bukása (Sylvain White legismertebb műve a Vesztesek bosszúja). Igaz, ha egy horrorra csupán 10 misit költesz, akkor annak a mérlegét nem nehéz pozitívra kihozni, de azért nem a Slender Man lesz a következő Paranormal Activity.

Hollywood ötlettelenségét nem csak az erőltetett folytatások és a még erőltetettebb feldolgozások mutatják, hanem az is, amikor az öreg producereknek megpróbálnak progresszívak lenni és az internetről meríteni ötleteket. Az ilyen próbálkozásoknak általában az eredménye olyan borzadály lesz, mint az Emoji-film, vagy jelen alanyunk, a Slender Man, aminek mitológiai alapját valóban az internet ismeretlen bugyrait adja, ám ezt mindig is csak a tizenéveseket hozta lázba. Ennek megfelelően az eme lénnyel fémjelzett film is a tinédzsereket lőtte be potenciális nézőknek, a felnőttek legjobb esetben is csak röhögni fognak a kínosabbnál kínosabb pillanatokon.A főszereplők ugyanis négy tini lány, akik mindenféle komolyabb felvezetés nélkül megidéznek egy bio-elektornikus (WTF?) démont, a címszereplőt. A csajszik ezek után persze meglepődnek, hogy mindannyiukat rémálmok és hallucinációk üldözik, míg egyikük el nem tűnik. Innentől pedig jöhet a jól ismert nyomozósdi az internet és a könyvtár segítségével, egyedól a kötelező „sokat látott öreg karakter” marad ki, mert ez egy annyira fiatalos mű, hogy a felnőtt szereplők alig jutnak szóhoz, jóformán csak biodíszletként szolgálnak.

Jó, ne legyünk túl szigorúak, a kliséket is lehet ügyesen egymás mögé pakolni (lásd Mama), de itt még ez se jön össze, mert a nyomozósdinak konkrétan semmilyen eredménye nem lesz sem a lény eredetét vagy legyőzését illetően. A cselekmény ennek megfelelően jóformán egy helyben topog, így a játékidő nagy részét az ijesztgetések teszik ki, amelyeknek sajnos csak a felvezetésük működik, a lezárásik átcsapnak már-már parodisztikus magasságokba, az egyik ilyennél a mozi közönsége – jogosan – hangosan fel is röhögött. Az erdőben forgatott jelenetek még úgy-ahogy működnek, ahogy némi képi- és audiomegoldás is, ám ez sajnos kevés a boldogsághoz.
Slender Man - Az ismeretlen rém kritika
Az összképet tovább rontja, hogy a négy főszereplő közül három olyan enerváltan, unalommal teli színjátszást mutat be a vásznon, mint akik pontosan tudják, hogy tíz év múlva már törölni fogják ezt a címet az önéletrajzukból. A negyedik legalább lelkes, de ugyanennyire ripacs is, így egyhamar őt se fogjuk Oscar-díjátadókon látni.

Sajnos az előzetesek látva az is látszik, hogy a drága jó stúdió kedvére vagdosta White művét, így sok, talán érdekes és véresebb jelenet maradhatott ki, bár az is lehet, hogy a végeredményen ez se sokat segített volna. A film így is, úgy is fárasztó és közhelyes lenne, melyet tényleg csak tinédzsereknek szabad megnéznie, kiknek sokkal alacsonyabb az ingerküszöbe. Amúgy meg Hollywood vajon mikor fog lecsapni Momóra? Vagy inkább ne adjak tippeket?

Szerintem: 

Hazai bemutató: 2018. augusztus 23.

Hazai forgalmazó: InterCom

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I AcceptA Te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ez az oldal cookiekat használ Ok
%d blogger ezt szereti: